- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya (42 gr) ama ben 2 paket toz maya
kullandım
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yaklaşık 7-8 su bardağı un
- Yumurta sarısı ve varsa susam
İç Malzeme (Sade de yapabilirsiniz)
- Bir soğanı küçük küçük doğrayarak az yağda
kavurdum, karabiber ve tulum-beyaz peynir karışımı ekledim.
Uygun bir kabın içine ılık su, ılık süt, yaş maya ve
şeker alınarak karıştırılır. Mayanın eritilir. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker
de eklenerek karıştırılır. Un azar azar eklenerek yoğurulur. Hamur
yoğurulduktan sonra 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Yumurta
büyüklüğünde parçalar koparılarak sade isteniyorsa elde yuvarlanıp top haline
getirilir yada açılarak içine malzeme konur katlanır ve yağlı kağıt serilmiş
tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısısürülüp, susam serpildikten sonra 20
dakika kadar daha bekletilir. 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
Afiyet olsun.
ben de yapıyorum aynı bu tarifle :) çok leziz bi tarif :)
YanıtlaSilellerinize sağlık ne güzel gözüküyorlar.:(
YanıtlaSil