10 Şubat 2016 Çarşamba

Mayalı Yumuşak Poaça


  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya (42 gr) ama ben 2 paket toz maya kullandım
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yaklaşık 7-8 su bardağı un
Üzerine
 
  • Yumurta sarısı ve varsa susam
                                 mayalı poaça
İç Malzeme (Sade de yapabilirsiniz)
  • Bir soğanı küçük küçük doğrayarak az yağda kavurdum, karabiber ve tulum-beyaz peynir karışımı ekledim.
Uygun bir kabın içine ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır. Mayanın eritilir. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır. Un azar azar eklenerek yoğurulur. Hamur yoğurulduktan sonra 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak sade isteniyorsa elde yuvarlanıp top haline getirilir yada açılarak içine malzeme konur katlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısısürülüp, susam serpildikten sonra 20 dakika kadar daha bekletilir. 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.

Afiyet olsun.

 

2 yorum:

  1. ben de yapıyorum aynı bu tarifle :) çok leziz bi tarif :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık ne güzel gözüküyorlar.:(

    YanıtlaSil