12 Ekim 2015 Pazartesi

Bahçemde Yeşeren Umutlar - Debbie MACOMBER

Birçoğunuzun ismen tanıdığı Küçük Mucizeler Dükkanının yazarı Debbie MACOMBER'in "Bahçemde Yeşeren Umutlar" kitabından sizlere bahsetmek istiyorum. Başlarda sıkıldığımı hatta bırakmak istediğimi itiraf ediyorum, ancak okumaya devam ettikçe yarısından sonrasını bir günde bitirdiğim bu kitabı sevdim.
Kitabımızın ana karakteri; Joe ile evli ve biri kız diğeri erkek iki çocuğu ile kıymetini hikayemizin sonunda anlayacağı mutlu bir evliliği olan Susannah'tır. Eşi Joe Susannah'a ve çocuklarına karşı çok anlayışlıolmasına rağmen, Susannah lise yıllarındaki aşkını unutamamıştır. Aslında babasının görüşmemeleri için onu Fransaya neden üniversite okuması için gönderdiğini, lise aşkı Jack in onu neden aramadığınıve ondan neden haber alamadığını merak etmektedir. Babasının vefatı üzerine annesine göz kulak olmak ve onu huzur evine yatırmak için çocukluğunun geçtiği Blossom Sokağına geri döner.

Annesini huzur evine zor zahmet yerleştirdikten sonra evdeki anılarla başbaşa kalmıştır. Babasından onu uzaklara gönderdiği, Jack'ten ayırdığı için nefret etmektedir. Anılarla yüz yüze geldikçe soru işaretlerinin sayısı artmıştır. Yakın arkadaşıCarolyn kendisine bu süreçte yardım etmektedir. Ancak zaman geçtikçe ölen abisi, eski sevgilisi, babası ve annesi ile ilgili gerçeklerle de karşılaşmakta ve gerçekler gün yüzüne çıkmaktadır. Bu güzel kitabı okumanızı dilerim, sevgilerimle... 

1 yorum:

  1. Debbie Mocamber'ın kitaplarını çok severim :) Çok akıcı,sakin bir dili var :)

    YanıtlaSil