1 Eylül 2014 Pazartesi

Tatilden Birkaç Not...


   Fethiye tatiline ilk defa gidecekler için, edinmiş olduğum izlenimleri sizlerle paylaşmak istedim. Fethiye-Ölüdeniz'e daha önce de iki defa gitmiştim ancak Ölüdeniz haricinde ilk defa bu sene daha farklı koyları ziyaret etme imkanımız oldu. Araba ile gezerken birkaç tane de manzara resmi yakalamaya çalıştım. 
   Fethiye merkezde Çalış Plajı var ancak üçüncü kez gidiyor olmama rağmen denizinin dalgalı olması ve plajının da kalabalık olması nedeniyle gündüz oraya hiç gitmedik. Ancak akşamları mutlaka Çalış Plajının sahiline gitmelisiniz, çünkü sahil boyunca yemek yiyebilecğiniz ya da hediyelik eşya alabileceğiniz bir sürü mekan bulabilirsiniz ya da farklı milletlerden oluşan insan grupları arasında deniz kenarında eğlenceli bir akşam yürüyüşü yapabilirsiniz, hatta sahilde kumların üzerinde oturarak denizin huzur veren sesini dinleyebilir, aileniz yada arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz, belki de gitar çalan bir gruba dahil olarak şarkılarına eşlik edebilirsiniz.
   Denizin en mavi en berrak hali ile buluşmak, balıklarla yüzmek, çamurlara bulanıp vücudunuza maske yapmak isterseniz sabah 10:00 gibi başlayan ve akşam 18:00 gibi sona eren tekne turlarına kesinlikle katılmalısınız.
   Fethiye'ye gidilir de Ölüdeniz'e gidilmez mi? Ölüdeniz'in Belcekız plajı bölümünü denizin daha durgun ve temiz olmasından dolayı tercih ediyorum, ancak bu sene kalabalıktan dolayı mı anlayamadım, önceki senelere nazaran su bana bulanık geldi.
   Sabahın erken saatlerinde yola çıkarak arabanız ile Fethiye'nin koylarına gidebilir daha temiz ve daha sakin yerlerde denize girebilirsiniz. Örneğin Kuleli Koyu, Katrancı koyu...
   Soğuk sularda yürümek, kanyonların arasında dolaşmak isterseniz de Saklıkente gidebilirsiniz.  
 
 
  
Fethiye koyları

Fethiye koyları

Fethiye koyları

10 yorum:

  1. Güzel bir tatil olmuş. Fethiye'ye gitmedim henüz yorumlar yararlı Oluyor:) Yalnız aşırı kalabalıktan ben de hoşlanmıyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, evet haklısınız kalabalıktan ziyade insan tatilde rahat etmek huzurlu yerlerde bulup dinlenmek istiyor, sevgiler, saygılar :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba hemen geldim bloguna çok sevdim blogunu ve fethiye'ye bende gitmedim henüz ama gitmeyi düşünüyorum sezon tamamen kapanmadan bu güzel yararlı yayın bana fikir verdi ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin:) Beğendiğine sevindim:)
      Çok sağol...

      Sil
  4. Merhaba, ben keşif etkinliğinden geliyorum. Blogunuzu severek takibe aldım zevkli paylaşımlarınız hoşuma gitti. Bana da beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba meriç tabiki hemen iadei ziyarete geleceğim, blog adresini verebilir misin:)

    YanıtlaSil
  6. 2 sene önce Ölüdeniz fethiyeye girmiştim ve çok Sevmiştim oraları. Bazen bu sene de niye gitmedim diye hayıflanıyorum.

    Bu arada postlarınız ve blogunuz çok güzel. İlginizi çekerse bende bloguma beklerim. Sevgiler.

    http://burchins.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. Beğendiğinize çok memnun oldum, ben de blogunuzu çok beğendim ve takibe aldım :) sevgiler, saygılar...

    YanıtlaSil
  8. çooook güzel bir tatil olmuş :))

    YanıtlaSil