12 Eylül 2014 Cuma

Kuru Pastel Çalışmaları

   Evvelce yapmış olduğum ilk ve amatör kuru pastel çalışmalarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu resimler, herhangi bir ders almadan sadece internet üzerinden boyanın nasıl kullanılacağına dair yapmış olduğum küçük araştırmalar neticesinde naçizane yaptığım resimler.  Aslında kendimi geliştirmek daha doğru çizimler ve boyamalar yapmak istiyorum ama her zamanki gibi en büyük sorunum vakitsizlik buna engel oluyor.
   Kuru pasteli ilk defa duyanlar olabilir, ben de ilk duyduğumda merakımdan aldım diyebilirim. Görüntüsü bildiğimiz pastel boyalar gibi ancak, elinize aldığınızda renkli bir tebeşiri almış gibi hissedeceksiniz, zira boyaması da tebeşirden pek farklı değil. Ama nasıl kullanıldığı iyi öğrenilirse çok güzel görseller hazırlatabilecek bir kapasitesi var.
   Boya parmaklarla yedirildiği için eliniz rengarenk oluyor, silmeniz gerekiyor, kullanımı biraz zahmetli ama dediğim gibi resme merakı ve yeteneği olanlar kuru pastel ile harikalar yaratabiliyor.
kuru pastel


12 yorum:

  1. Hoş ve değişik çalışmalar olmuş eline sağlık..
    begonya35

    YanıtlaSil
  2. Ben de kuru pasteller aldım ama daha deneme fırsatı bulamadım. Seninkiler ilk denemelere göre gayet başarılı :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Cok teşekkür ederim Esra, kullanımı ilk başta zor gibi geliyor ama mutlaka bir deneyin, belki sever ve geliştirirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bir çalışma olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. Etkinlikten gelip takibe aldım blogunuzu. Banada beklerim
    http://ebruli1907.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim, ben de takipteyim :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzeller keşke bende böyle çizebilsem :)) bende etkinliten geliyorum bloguma beklerim :) http://kendihikayesininbasrolu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Aslinda resim cizme yetenegim var mi bilmiyorum. Kuru pastel hevesi ile birseyler yapmaya calistim. Tabiki hemen geliyorum:)

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş, boyanın ve sanatın her türlüsünü severim :)

    YanıtlaSil