24 Temmuz 2014 Perşembe

Kıymetli Aşklar



   İnsanın karşısına gerçek aşkın çıkma şansı ne kadardır bilemem ama çıkanların ne kadar şanslı olduğunu bilmeleri açısından ben de kendimce birşeyler yazmak istedim.
 
   Düşünün bir kere, bir yuva kurup aynı evde aynı havayı soluyacaksınız ve o insan size öyle bir yakın olacak ki, herşeyinizi paylaşacaksınız, birbirinizi anlayacaksınız, birlikte güleceksiniz, birlikte üzüleceksiniz, birbirinize destek olacaksınız, acısıyla tatlısıyla bir ömür yaşayacaksınız.

   Bazen aynı evin içinde birbirinizi görmeyecek kadar yoğun olacaksınız ama onun orda olduğunu bilmek bile size huzur verecek, işte sevgi bana göre böyle birşey.

   Ve işte o sevgi öyle birşey ki sevdiğiniz yanınızda olmadığında yediğinizden birşey anlamazsınız, onsuz gittiğiniz yerin bir anlamı olmaz, istersiniz ki o hep yanınızda olsun.

   Ya aşk nedir, size göre sevginizin ölçütü var mı, herkesinkinden farklı mı, değerli mi, size göre sevgilerin en güzeli sizin sevginiz mi, onu sizden daha çok kim sevebilir diye mi düşünüyorsunuz?

    Eğer öyle ise işte siz sevginize de aşıksınız, sevdiğinize de…
 
   İşte böyle bir sevginin içinde, sizi en çok üzecek olan şeylerden birisi verdiğiniz değeri karşı taraftan görememek olacaktır. İstersiniz ki, sizi kırdığında bunu anlasın ve telafi etsin ama maalesef her zaman bu mümkün olmayabiliyor, sevdiğiniz kırdığını anlamayabiliyor, kendini haklı görebiliyor, ya da hatasını anlasa bile telafi etme yoluna gitmek yerine her şeyi oluruna bırakıyor. Her şeyi oluruna bırakmalı mı, nasılsa unutuyor diye beklemeli mi, kalbini kırmış olsam bile bir süre geçince yine her şey eskisi gibi oluyor diye düşünmeli mi, ben her zaman haklıyım düşüncesiyle umursamamalı mı, yoksa ne yapılanlar ne söylenenler unutulur bir gün mutlaka birikir ve büyük bir kalp kırıklığına dönüşür, gönlünde bir yara açar, üç günlük dünyada sevdiğimi kırmaya değer mi, onsuz kalsam nasıl yaşarım diye düşünerek kıymetini mi anlamalısınız.

   En doğrusu giden günlerin geri gelmediğini düşünerek sevdiğinize, sevginize biricik aşkınıza sahip çıkmak, değerini bilmek, kıymetini bilmek ve anı yaşamak.

   Sevdiğinizle kalın, sevgiyle kalın…


aşk


 

3 yorum: