17 Temmuz 2014 Perşembe

Kemik Suyunun Faydası Var Mı?

   Özellikle bebeğim olduğundan beri zaten asitli ve kafeinli içecekler ile bana zararlı olduğunu düşündüğüm yiyecekler ile arası olmayan ben beslenmeme daha bir dikkat eder oldum.
   Annem sağ olsun, sitemize haftalık olarak yakın bir köyden gelen sütçüden sütümüzü alıp yoğurduğumuzu yaptığı için, canım oğlum ve biz artık doğal yoğurt ile besleniyoruz. Yoğurdu çok sevmeme rağmen birçok hazır yoğurdu yiyemiyordum, böylesi bir durum çok iyi oldu.
   Bu arada İstanbul'da köy mü var, nereden çıktı demeyin, gerçekten var, hem de oturduğum semte çok yakın,  geçen yaz gittik gördük, sebze meyvemizi aldık, yaz sonuna doğru gidip kış için alışverişimizi yaparak  derin dondurucuyu doldurmayı düşünüyoruz.
   Asıl konumuz kemik suyuna gelirsek, annemden ve komşularımdan aldığım duyumlar üzerine oğlum altıncı ayını doldurup ek gıdalara geçtiğinden beri çorbalarına kemik suyu koyuyorum. İlk etapta kulaktan dolma bilgiler ile yola çııksam da daha sonra internet üzerinden yapmış olduğum araştırmalarda bazı kaynaklarda yararlı olduğu, bazı kaynaklarda bir yararının olmadığı bilgilerine ulaştım.
   Ben kemikleri güçlendirerek vücut direncini arttırdığını düşündüğüm için ayrıca çorba ve yemeklere de lezzet kattığını düşündüğüm için kullanmaya devam ediyorum.
   Nasıl kullanıyorsun diye sorarsanız güvendiğim bir marketten kemikleri aldıktan sonra ya daha sonra kullanılmak üzere buzluğa atıyorum ya da kaynatıp, soğuduktan sonra  küçük bir kepçe ya da huni yardımı ile buz torbalarına doldurup, torbalarımı buzluğa atıyorum. Kullanmak istediğimde üçer beşer, ne kadar ihtiyacım var ise kopartarak çorba ya da yemeklerimde kullanıyorum.
  Zaten çok az ve istemeyerek kullandığım , et ve tavuk tabletlerine de bu şekilde seve seve veda etmiş oldum.  
Kemik suyu

Not:  Aynı yöntemi tavuk suyu için de uygulayabilirsiniz. 

 

4 yorum:

  1. eline sağlık canım ben de hep bebişlere kaynatıyorum et suyunu

    YanıtlaSil
  2. rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu :)

    YanıtlaSil
  3. Faydalıdır tabi. Ama yine de bir kelle paça yanında bir iki tane çiğ köfte biraz kavrulmuş beyin biraz da kırmızı biberli çiğ soğan daha faydalıdır. Diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil