6 Kasım 2014 Perşembe

Akşam Çayı Sefası

Merhaba değerli blog severler,
Geçen gün eşimle birlikte akşam yemeğinden sonra çayın yanına birşeyler hazırlayarak ailemizinde katılımı ile yiyelim dedik. 
Lor peyniri, nane ve isot ile içini hazırladığım poaçalarımız alttaki resimdeki gibi oldu. Acele ile hazırladığım için şekil olarak birbiri ile biraz uyumsuz oldular.

 Donmuş halde marketten aldığım milföyler de çözündükten sonra içine doğranmış sosis ve peynir koyarak bohça halinde katladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirildi.
 
 Alttaki resimdeki yemeğin ne olduğunu anlayamamış olabilirsiniz, bu nedenle tarifini de vermek istiyorum. Yemeğimiz tavuk göğsü ile hazırlanan bir salata. Bir parça tavuk göğsünü haşladım. (Suyunu çorba için ayırdım.) Küçük parçalara ayardıktan sonra soğumaya bıraktım. Ayrı bir yerde bir bardak arpa şehriyeyi haşladım. Malzemelerimiz soğuduktan sonra, mayonez, yoğurt, bir iki diş sarımsak, havuç rendesi, tuz ve küçük doğranmış salatalık turşusu ile harmanladım. İşte lezzetli bir tarif.
Sevgili eşimin özellikle oğluşumuz için özenerek hazırladığı kırmızı biberli, tavuklu, şehriye çorbası. Ellerine sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder